.

23 Juni - 9 Juli 2006

FMI in Sign
>> SIGNS OF GRADUATION <<

.
   
.
Xinjian Lu -Martini Tower
Marieke Küttscheutter - still performance
Karl Klomp - modified video tools on Ebay.com
Siebe de Boer - 3D computer generated environment
.
Siebe de Boer:
Bright Light, Black Out 4:30 min.

In deze animatie reist de kijker door een nachtelijk landschap, waarin de technologie een grote rol speelt. De techniek verandert de natuur in een constructie, die in deze film door de computer opnieuw werd geconstrueerd d.m.v. de computer en daarin opgeslagen tekenmaterialen. Het licht als schilderachtig medium en als symbool van de rol van de elctriciteit in onze leefomgeving is zowel in zijn technologische als in zijn natuurlijke verschijningsvormeen belangrijke factor in het verloop van de film.

K
arl Klomp;
presenteert zijn gemodificeerde apparaten op www.glitchism.org Tweedehands video apparatuur haalt hij open om nieuwe connecties te kunnen leggen binnen bestaande circuits. De fouten en imperfecties die normaliter door technologie wordt weggewerkt krijgen in zijn 'tools' de hoofdrol. Door de tools wederom op tweedehands site zoals www.ebay.com aan te bieden ontstaat er een circulatie.

Marieke Küttschreutter:
Still-performance", Blaak Rotterdam op 1 mei 2006 tussen 17.00-17.09 uur.
"Binnen mijn werk als theatermaker verander ik de structuur van bestaande situaties, vaak in de openbare ruimte. Met de still-performance Blaak, Rotterdam heb ik op 1 mei Dag van de Arbeid om 17.00 uur s'middags de Blaak verandert, door de beweging van de mensen, die zich een weg naar huis snellen, stil te zetten. Ik ben op zoek gegaan naar mensen die daadwerkelijk in het Blaakgebied in Rotterdam werkzaam zijn en die bereid waren mee te werken aan deze performance. Binnen het werken stelde ik mezelf de vraag; kun je persoonlijke kleine alledaagse handelingen zichtbaar maken in de stroom van ritmes en bewegingen om ons heen?
Xinjian Lu :Myself and the Monument"
" I wanted to make a series of projections on the Martini tower (Groningen) to show its history; and to change the perspective from absence to presence by showing parts of almost forgotten important history. I selected important events from the middle ages untill now and developed a series of stories; and then created ten illustrations to represent the chosen stories. The drawings are organized by different patterns which I partly collected from the decoration of the tower and the graves in the church.The meaning is to show the essence from inside and
outside. I made a 3-D VR model in the Centre of High Performance ~Computing & Visualisazion to convince myself. And it happened. I hope to execute theproject on the tower on August 28th 2006